Warmińsko-Mazurska Izba Lekarsko-Weterynaryjna w Olsztynie

10-170 Olsztyn, ul. Gietkowska 9 I * tel. 89-5240188 * fax tel. 89-5240188 * e-mail: izbaolwet@izbaolwet.pl

I SYMPOZJUM NAUKOWE „ZDROWE ZWIERZĘTA, ZDROWA ŻYWNOŚĆ”

Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

oraz   Wielkopolska  Izba Lekarsko-Weterynaryjna w Poznaniu

serdecznie zapraszają Państwa na

I SYMPOZJUM NAUKOWE „ZDROWE ZWIERZĘTA, ZDROWA ŻYWNOŚĆ”

w dniach 9 i 10 marca 2016 r.

w Biocentrum Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, przy ul. Dojazd 11

Zgłoszenie i rejestracja:    www.up.poznan.pl/sympozjum

Kontakt:  racewicz@up.poznan.pl steigert@up.poznan.pl michalm@up.poznan.pl 

Koszt uczestnictwa od 1 os.:

–   za jeden dzień kongresu – 75 zł

–   za dwa dni kongresu – 150 zł

–   studenci i osoby towarzyszące (prywatnie) – 30 zł

W środę wieczorem odbędzie się bankiet w restauracji Meridian (udział dodatkowo płatny).

P R O G R A M :

Środa – 9 marca 2016

  • prof. Roman Kołacz – Rektor UP we Wrocławiu – „Dobrostan – bydło”
  • dr Lipiec Marek – PIWet PIB w Puławach: „Gruźlica – problem nadal aktualny”
  • dr hab. Tarasiuk Kazimierz – Pig Improvement Company.: -„Bronchopneumonia u świń”
  • dr n. wet. Marian Porowski – Przychodnia Weterynaryjna Animal w Pobiedziskach: „Wpływ dobrostanu oraz pobudzenia systemu immunologicznego na jakość mięsa”.
  • lek. wet Antoni Gibowicz – Pełnomocnik Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością Sokołów S.A.: Dobrostan zwierząt na przykładzie firmy Sokołów

 

Czwartek 10 marca 2016

  • lek. wet Antoni Gibowicz – Pełnomocnik Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością Sokołów S.A. – Minimalizowanie zagrożeń mikrobiologicznych w zakładzie mięsnym
  • dr hab. Marek Steigert – Instytut Weterynarii, WMW i NZ UP Poznań „Wizualne badanie mięsa – quo vadis?”
  • dr n. wet Przemysław Racewicz – Instytut Weterynarii, WMWiNZ UP Poznań: „”Aktualne metody monitorowania higieny w zakładach mięsnych”.
  • lek. wet. Michał Majewski – Instytut Weterynarii, WMWiNZ UP Poznań: „Zastosowanie detergentów i środków dezynfekcyjnych w dekontaminacji zakładów produkujących mięso”.
  • dr inż. Grażyna Czyżak-Runowska – WCiBZ UP Poznań: „Prozdrowotne właściwości mleka klaczy”

Comments are closed.